Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Ekoplaza Blog

18 april 2017 - Informatie

Zaaien doet zoemen

De jaarlijks terugkerende ‘Dag van de Aarde’ op 22 april, heeft als doel mensen te laten nadenken over de invloed van hun gedrag op de aarde. Bij Ekoplaza vinden we dat belangrijk. Niet alleen wij, maar heel Nederland én de rest van de wereld zet zich hiervoor in. Verbeter de wereld, begin bij jezel…

4 april 2017 - Informatie

Op weg naar een BPA-vrij assortiment!

Bij Ekoplaza vinden we het belangrijk dat je altijd met een gerust hart boodschappen doet. We zijn van mening dat de bezorgdheid over de gezondheid van jezelf en de wereld geen belemmering mag zijn.

27 maart 2017 - Informatie

Meten is weten

Manuel Vanderbos (zie Lekker Weten Lente, het suikervrije leven van…) presenteert later dit jaar twee voedingsspecials op tv onder de noemer ‘Galileo Special’, waarbij één gaat over suiker versus vet. Hierin gaat van een eeneiige tweeling de ene 30 dagen met suiker s…

23 februari 2017 - Informatie

Gezond voedsel gaat over verbinding en samenhang

Gezond voedsel gaat over verbinding en samenhang

6 februari 2017 - Informatie

Het cholesterol verhaal

Cholesterol is een vettige stof die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren, onder andere voor de aanmaak van geslachtshormonen, de aanmaak van vitamine D onder invloed van Uv-straling en voor bescherming en ondersteuning van cellen. Cholesterol is vettig en kan daarom niet in water o…

4 november 2016 - Informatie

Geen octrooi op veredelde planten

Op 2 november publiceerde de Europese Commissie haar langverwachte notitie, waarin ze uitleg geven over de interpretatie van de Europese Biotechrichtlijn. Hieruit blijkt dat het aanvragen van patenten op veredelde planten niet is toegestaan!

18 oktober 2016 - Informatie

De keuze voor ons herfst-assortiment

Herfst; dat betekent dat de winkels vol liggen met de mooiste seizoensgroenten zoals pompoenen en aardperen. Maar hoe komt dit assortiment tot stand?

11 oktober 2016 - Informatie , Duurzaamheid

Biologisch afbreekbare verpakkingen

Bij Ekoplaza vinden we dat duurzame verpakkingen een onmisbaar onderdeel vormen van een duurzaam beleid en we blijven daarom steeds op zoek naar nieuwe alternatieven voor plastic verpakkingen.

13 september 2016 - Informatie

Bio-10-daagse

Ekoplaza staat achter biologisch, maar dat geldt natuurlijk ook voor onze boeren, telers, verwerkers en velen anderen. SAMEN staan we achter bio!

16 augustus 2016 - Informatie

Luie planten

Teler Joris Kollewijn vertelt over de effecten van de wisselende weersomstandigheden op de planten.

26 juli 2016

5 vragen over biologisch - deel 2

Onze kwaliteitsmanager Steven beantwoord ook deze week weer vijf veelgestelde vragen over biologisch. Heb je ook een vraag, stel 'm hier!

19 juli 2016

Gevolgen van het extreme weer

Nu de zon weer schijnt, is het noodweer van een aantal weken terug weer snel vergeten. Maar niet voor iedereen. Een aantal van onze telers kampt nog steeds met de gevolgen van het noodweer. Sven Henze, inkoopmanager AGF (de afdeling Aardappels, Groenten en Fruit) vertelt over de stand van zaken.

17 juni 2016 - Informatie

5 vragen over biologisch

Steven is de kwaliteitsmanager bij Ekoplaza. Hij beantwoordt vijf veelgestelde vragen over biologisch. Heb jij ook een vraag, stel 'm hier!

8 juni 2016 - Interview

De kracht van Demeter

Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor producten uit de biologische landbouw. Bert Ruitenbeek, directeur van Stichting Demeter, vertelt ons wat deze producten zo bijzonder maakt.

6 juni 2016 - Informatie

Graanloos ontbijten op de 'paleo-way'

Deze paleo broodmix van Vechtenaer bestaat geheel uit noten, zaden en pitten. Je hoeft er alleen maar eieren en olie aan toe te voegen en in een handomdraai staat er een heerlijk, voedzaam brood voor je klaar! Zonder granen en gegarandeerd gluten- en lactosevrij. Zo zorg je voor gevarieerde voeding …

3 juni 2016 - Informatie

Greenpeace: Ekoplaza is bijvriendelijke supermarkt

Begin dit jaar deed Greenpeace een onderzoek naar de bijvriendelijkheid van supermarkten. Ze keken naar de inspanningen die supermarkten leveren om een duurzamere en bijvriendelijkere landbouw dichterbij te brengen.

2 juni 2016 - Interview

Rise and shine met Janneke

Rise and shine! Vandaag neem ik je een dagje mee in het leven van een topsporter. Wat doe ik allemaal? Wat eet en drink ik? En waarom?

31 mei 2016 - Informatie

Wat is chufa eigenlijk?

Deze kleine bolletjes worden ook wel tijgernoten of aardamandelen genoemd en zitten vol goede voedingsstoffen. Je kunt er de lekkerste baksels mee maken of ze door de yoghurt mengen. Ken jij de chufa al?

31 mei 2016 - Boeken

Boek review: Groente uit Zee

Van onze ambassadeur Lisette verscheen onlangs ‘Groente uit zee’, een prachtig kookboek met zeewier en algen in de hoofdrol. Ben je ook zo benieuwd naar haar recept voor zeewiernoodles met spicy tofu?

10 mei 2016 - Boeken

Boek review 'In perfecte conditie'

Met dit boek wil Ellen mensen stimuleren om gezonde voeding bewust te combineren met sport. Voor haar als topsporter is dit extreem belangrijk; dat ondervond ze toen ze maar niet herstelde van een blessure.

Algemene voorwaarden | Privacy statement | © 2017 Ekoplaza